Met Henk Vooruit
Running, Cycling & Coaching

Over mij

 

Ik ben Henk Hoekman. Bewegen in de buitenlucht is mijn passie. Ik hou van hardlopen, fietsen en wandelen. In mijn vrije tijd train ik bij een atletiekvereniging en pak nog steeds mijn wedstrijdjes mee. Daarnaast maak ik regelmatig een rondje op mijn racefiets, M.T.B. of Bionic Runner. 

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam geweest als docent en decaan in het M.B.O. en weet wat coachen van mensen inhoudt. Helaas ben ik mezelf meerdere keren tegengekomen wat resulteerde in een burnout. In deze periode dacht ik dat ik behoefte had aan meer bewegen dan normaal. Bovendien wilde ik veel te snel. Dit werkte alleen maar averechts op mijn gezondheid. Daarom weet ik als geen ander dat goede begeleiding bij het hardlopen of fietsen belangrijk is. Bewegen betekent nu voor mij  minder piekeren, beter ontspannen, minder stress en beter slapen. Bovenal genieten.

Passie en kennis

Als runningtherapeut en trainer/ coach combineer ik deze levensles met mijn passie en kennis. Dit kan zowel individueel als in een groep. De nadruk ligt op genieten. Lekker naar buiten, het hoofd leeg maken.

Naast mijn werk als runningtherapeut en trainer/ coach geef ik  fietslessen bij o.a. wijkverenigingen en scholen. Dit kan zijn: nieuwe Nederlanders leren fietsen, fiets- en verkeerslessen geven op basisscholen en voortgezet onderwijs.  Ook ben ik medeorganisator van sportevenementen waaronder Triatlon Friesland. 
Evenementenorganisatie

Bij de organisatie van bijvoorbeeld een loop of een triatlon komt heel wat kijken: vrijwilligersinzet, sponsoring, inschrijving etc. Al meer dan 10 jaar ben ik mede- organisator van Triatlon Friesland. Ik coördineer de inschrijving, uitslagenregistratie, de schooltriatlon en ben wedstrijdleider.  Bovendien ben ik mede-organisator van de Try Triatlon. D.w.z. dat we sporters voorbereiden op hun eerste triatlon middels een aantal clinics en een trainingsschema.

. Voor hulp bij het opzetten en/of organiseren van een sportevenement ben je bij mij aan het juiste adres!