Met Henk Vooruit
Running, Cycling & Coaching

Over mij

 

Ik ben Henk Hoekman. Bewegen in de buitenlucht is mijn passie. Ik hou van hardlopen, fietsen en wandelen. In mijn vrije tijd train ik bij een atletiekvereniging en pak nog steeds mijn wedstrijdjes mee. Daarnaast fiets ik regelmatig op mij racefiets en MTB. Op zondag sluit ik meestal de week af met een rondje bij recreatieve fietsclub De Fietsmannen.

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam geweest als docent en decaan in het MBO en weet wat coachen van mensen inhoudt. Helaas ben ik mezelf meerdere keren tegengekomen wat resulteerde in een burnout. In deze periode dacht ik dat ik behoefte had aan meer bewegen dan normaal. Bovendien wilde ik veel te snel. Dit werkte alleen maar averechts op mijn gezondheid. Daarom weet ik als geen ander dat goede begeleiding bij het hardlopen of fietsen belangrijk is. Bewegen betekent nu voor mij  minder piekeren, beter ontspannen, minder stress en beter slapen. Bovenal genieten.

Passie en kennis

Als runningtherapeut en trainer (hardlopen en wandelen) combineer ik deze levensles met mijn passie en kennis. Dit kan zowel individueel als in een groep. Het gaat hierbij niet om prestaties, maar om het aanmeten van een tempo dat bij je past. De focus ligt op genieten. Lekker naar buiten,  het hoofd leeg maken. 


Naast mijn werk als runningtherapeut en trainer geef ik  fietslessen bij o.a. wijkverenigingen en scholen. Dit kan zijn: nieuwe Nederlanders leren fietsen, fiets- en verkeerslessen geven op basisscholen en voortgezet onderwijs.  Ook ben ik medeorganisator van sportevenementen waaronder Triatlon Friesland.