Met Henk Vooruit
Running, Cycling & Coaching

Runningtherapie

Krijg je het advies om meer te bewegen, maar je weet niet goed hoe je moet starten. Misschien omdat je het erg druk hebt. Of je vindt het spannend om te gaan sporten. “Kan ik het allemaal wel bijbenen? “ Wellicht heb je rekening te houden met onderstaande klachten: 

Herkenbare klachten?

spannings- en vermoeidheidsklachten
depressie

angst- en paniekaanvallen
burn-out
onbegrepen spier- en gewrichtspijnen
overgewicht
winterdip
blessures

                                                                                                  Dan kan Runningtherapie iets voor jou zijn!

Met Runningtherapie train je lichaam en geest zodat je de balans in je leven kunt herstellen. Belangrijk hierin is de juiste ademhaling. Binnen drie maanden leer je tenminste 30 minuten aaneengesloten hardlopen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat je na een half uur sporten los bent van je dagelijkse routine. Je maakt gelukshormonen aan die de plek innemen van stresshormonen zoals cortisol. Door bewegen ontstaat er ruimte om te genieten, problemen aan te kunnen of op te lossen! Zeker niet altijd rechtdoor, maar je komt wel bij jouw finish.

                                                                                                 "Met beide voeten op de grond, kom je geen stap vooruit.”

Vergoeding

Runningtherapie wordt door sommige verzekeraars vergoed. Vraag ernaar bij je eigen verzekering. Ook is het vaak mogelijk een vergoeding te krijgen uit een P.G.B. of bij je werkgever.

Intakegesprek

Elk traject start met een intakegesprek. In het gesprek gaan we samen kijken wat je nodig hebt (maatwerk). Voor mij is het belangrijk om te bepalen wie je bent, wat je vraag is en hoe ik je daarbij kan helpen. Na de intake ga je meteen aan de slag. Gedurende het traject kan je een logboek bijhouden.

Je gaat 2 of 3 keer per week hardlopen. Eenmaal per week lopen we samen. Met hardlopen wordt bedoeld: lekker lopen door een combinatie van wandelen en gedoseerd hardlopen. Blessurepreventie, plezier, genieten en ontspannen staan voorop. Running therapie kan zowel individueel als in een groepje worden gevolgd. We gaan lopen in het Leeuwarder Bos (Leeuwarden Noord), Het is een mooie omgeving. Veel groen. Je kan er zomaar reeën tegenkomen. IJsvogels, spechten en fazanten spotten. In deze prachtige natuur is lopen beleven! De trainingen in een groepje zijn elke donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur. We starten vanaf het Buitencentrum (in aanbouw) aan de Vierhuisterweg (fietspad). 

Kosten

De kosten zijn voor 12 trainingen (inclusief intakegesprek) € 300,-. Twijfel je en wil je toch starten, ga dan voor het twijfelaarsarrangement voor 4 weken (inclusief intakegesprek). De kosten hiervan zijn € 100,- Wil je graag individueel worden begeleid? Neem voor kosten en maatwerk of wil een gratis proefles, contact op met mij.

 

Wil je liever niet alleen? Neem gerust een vriend of vriendin mee. Dat is gezelliger en een stok achter de deur om te gaan.


Na het traject krijg je een eindgesprek. We bekijken je vorderingen en bepalen hoe je nu verder gaat. Alleen of bij een loopgroep. Ja, je blijft zeker lopen.  Je kan lopen op elk moment, op elke plaats. Je trekt je loopschoenen aan en rennen maar. Je hoeft niet eerst naar een sportschool of een sportvereniging.

Cycling (fietsen)

Heb je meer met fietsen dan lopen. Fietsen geeft min of meer hetzelfde effect. Binnen drie maanden leer je tenminste 60 minuten aaneengesloten doorfietsen. Fietsen is een prachtig alternatief voor lopen als je bijvoorbeeld knieproblemen hebt. Een combinatie van fietsen en lopen is ook mogelijk.

Heb je niet een eigen racefiets of M.T.B.? Met Henk Vooruit heeft een fiets voor je te leen. We gaan fietsen in de prachtige omgeving van Leeuwarden. Richting Cornjum en Britsum of Wyns en Giekerk. De Kleine Wielen is ook een goede optie. Genoeg keuze. Over de weg? Of door het bos? Jij bepaalt.Runningtherapie Nederland

Met Henk Vooruit is aangesloten bij Beroepsvereniging Runningtherapie Nederland en heeft een erkende registratie.